Aktiviteter

Aktiviteter i smågrupper – Tillid – Tid – Tiltro er nøgleordene i det sociale samspil.

Dermed mener vi, at det er vigtigt at barnet oplever sig selv som en vigtig person og en god kammerat. Samtidig skal børnene lære at indgå i rollelege, hvor de selv har sat reglerne og samtidig føle det fælles ansvar. Børnene skal opleve sig selv som værdifulde mennesker. De skal i legen lære, at være dem selv og samtidig være som andre.

Tema og projekt

Vi forsøger gennem oplevelser, idræt, kultur, natur etc., at give børnene mulighed for selv at samle erfaring samt viden til at kunne udtrykke sig kreativt. Der arbejdes i børnehaven med med LP, læreplaner samt Fart på Sproget. Det er her børnene skal have mulighed for at udforske – udtrykke – udveksle.

Ud at opleve

Vi prioriterer oplevelser ud af huset meget højt og har heldigvis en pragtfuld bus, som bare kører de bedste steder hen. Vi har f.eks. besøgt Madsby legepark, bondegårde, åbent smedeværksted på Haderslev museum, naturlegepladser, Galgebakken, Sønderborg slot, Hjemsted Oldtidspark, Skærup Mini Zoo, Dybbøl Mølle hvor der males korn til mel som kan tages med hjem til bagning, Hellevad Vandmølle (besøgsgård med forskellige dyr) og div. udstilling etc. Vi tager på fisketure eller finder dybe kløfter og høje træer, hvor vi laver rebbaner og andet sjov. Nogle gange tager vi bare rygsækken på og vader ud i naturen for at opleve og udforske, og frem for alt for at hygge os.

Et af de allerbedste steder vi bruger meget er vores ” Tusindfryd” – en superlækker grøn plet ved Naldtang, der ejes af De Danske Børneinstitutioner. Stedet rummer alle muligheder for naturliv da det ligger ved skov, strand og vand. Vi har bålsteder hvor vi kan lave det lækreste mad, der er plads til at lege, mulighed for at klatre, finde sten, bade, og meget meget mere. Det er simpelthen skønt.

Udeliv

Da vi ligger tæt på skoven, tager vi ofte ud og oplever naturen og skovens naturlegepladser. Børnehuset har egen bus, som vi bruger, når vi skal til stranden og andre seværdigheder.

Vi er både inde og meget ude, så børnene skal have tøj med til begge dele, samt skiftetøj.

aktivitet-cirkus-1024x676-2

Cirkus